Färgtank i skaftet, pumpar ut färg genom rollern.
Rollerset med färgtank i skaftet som pumpar ut färg genom rollerbygeln och ut till rollern.

Rollerset XXL är perfekt vid målning av tak, vägg och golv och minskar spill samt förbättrar ergonomi.

Beskrivning

Rollerset XXL är en smart produkt som underlättar vid målning av vägg, tak och golv. Rollersetet har en inbyggd färgbehållare i förlängningsskaftet som pumpar ut färg till rollern. På detta sätt slipper man doppa rollern i färgtråg eller färghink vilket minskar spill och förbättrar komfort. Förlängningsskaftet rymmer 600ml färg vilket gör att man på en tank kan måla stora ytor.

Med rollerset XXL fyller man snabbt på skaftet med ny färg, man slipper spill och kladd och matar lätt ut ny färg på väggen. I kitet ingår en klämma som monteras på färgburken och slang som går från färgburken upp till skaftet. När man tömt skaftet på färg fyller man snabbt och lätt på med ny färg genom att sätta fast skaftet på slangen i burken.

Användningsområde: Speciellt bra till målning av vägg och tak. Vid köp av rollerset XXL ingår ett avtagbart stänkskydd som fångar upp eventuellt dropp vid målning av tak. Rollern som ingår är 23cm bred och har en 20mm lång lugg som ger en medelgrov struktur. Rollern är lämplig till tak och väggfärger.

Vad ingår i kitet?

1st 95 – 150cm förlängningsskaft med inbyggd färgtank,
1st 23cm polyesterroller med 20mm lugglängd.
1st avtagbart stänkskydd,
1st rollerbygel med ”klickfäste”,
1st färgslang,
1st clip som används till påfyllning.

Fördelar och egenskaper:

– Gör att målning av tak och vägg går snabbt

– Minskar spill och kladd

– Förbättrar komfort och ergonomi

– Underlättar vid målning av tak

– Stor färgtank leder till mindre dopp och därmed snabbare målning

Teknisk Data

Produkt Rollerset XXL
Skaftlängd 95cm – 150cm
Rollerbredd 23cm
Rollermaterial 20mm polyester
Färgtank 600ml

Användarinstruktioner

1. Rollern används främst vid målning av vägg och tak, används främst med vattenlösliga färger.

2. Fäst rollerskaftet med rollerbygeln.

3. Fäst ”clipet” på färgburken, den tillhörande genomskinliga färgslangen ska vara nedsänkt i färgburken. Färgslangen kan skäras till önskad längd. Färgslangen trycks fast på clipet som är fasat i kanterna. Den smala pipen på clippet transporterar färgen från burken upp till skaftet.

4. När man ska fylla förlängningsskaftet med färg kopplar man ihop färgpipen till anslutningen på färgskaftet. Man suger sedan upp färg i skaftet genom att dra skaftet mot sig. När skaftet är fullt kopplar man bort anslutningen och börjar måla.

5. Köp en extra roller eller två om du har ett större målningsprojekt. Man kan inte använda vanliga målarrollers till detta system. Rollern som ingår är perforerad vilket gör att den matar ut färg genom väven. Efter arbetspasset virar man in rollern i en plastpåse och fyller på med lite vatten. Se till att påsen är lufttät. När arbetet är klart sköljer man med vatten.